Spelers zijn failliet verklaard Achilles'29 spuugzat en lopen massaal weg
i

Pro Shots

Spelers zijn failliet verklaard Achilles'29 spuugzat en lopen massaal weg

Martijn Baars • 22:54, 04-01-2018 / Laatste Update: 20:33, 12-12-2023

Achilles'29 is failliet en dat doet de spelers niet eens zoveel pijn. Zij zijn het zat dat ze een half jaar lang zijn voorgelogen door de Groesbeekse club. De spelers gaan massaal op zoek naar andere clubs.

"De meeste jongens willen niet meer spelen”, zegt verdediger Marijn de Kler tegen De Gelderlander. "Ook al komt er een doorstart en wil de club praten over een nieuw contract. We zijn 6 maanden voorgelogen, de meesten zijn wel klaar met het spelletje."

'Het is allemaal te veel'

De Kler is 1 van de spelers die het gevoel bij de rest van de groep verwoordt. "We zijn lang genoeg doorgegaan zonder dat we geld kregen", zegt middenvelder Kürsad Sürmeli. "We hebben al die tijd onze mond gehouden en ons heel netjes gedragen. Nu is het gewoon allemaal te veel."

Aanbiedingen uit Thailand en Slowakije

Aan belangstelling voor de voetballers van Achilles is geen gebrek. De meeste basisspelers werden woensdag al gebeld door clubs uit de tweede divisie, clubtopscorer Niek Versteegen was zelfs tot 23.00 uur ’s avonds aan het bellen met clubs. Omid Popalzay kreeg al aanbiedingen uit Thailand en Slowakije.

2,5 maand salaris tegoed

Vanaf april heeft Achilles salarisproblemen, de spelers hebben nog voor 2,5 maand geld tegoed. Uitzicht op een snelle oplossing is er niet, de spelers zitten midden in een juridisch gevecht.