'Mijn spelers verdienen standbeelden als ze Leicester verslaan'
i

Pro Shots

'Mijn spelers verdienen standbeelden als ze Leicester verslaan'

Martijn Baars • 11:58, 18-04-2016 / Laatste Update: 23:21, 05-01-2024

Trainer Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur vindt dat zijn spelers een standbeeld verdienen als ze Leicester City verslaan in de strijd om de titel in de Premier League. De Spanjaard wil niet meewerken aan het sprookje van Leicester City en gaat voorop in de strijd van 'zijn' Tottenham.

"Als we de titel winnen, denk ik dat elke speler een standbeeld verdient", zegt Pochettino tegen The Guardian. "Het is een zware uitdaging, want het gat is groot. We blijven vechten, zoals we dat het hele seizoen al doen. Als wij kampioen worden, zal iedereen onze kracht erkennen. Wij weten dat iedereen hoopt op een kampioenschap voor Leicester. Wij moeten erin geloven dat wij dat sprookje kunnen veranderen."

Titelstrijd

De titelstrijd in Engeland wordt de komende weken beslist door Leicester City en Tottenham Hotspur. Aan het begin van deze speelronde was het gat zeven punten. De Spurs kunnen met een overwinning op Stoke City de achterstand op koploper Leicester verkleinen tot vijf punten. The Foxes kwamen in een knotsgekke wedstrijd tegen West Ham United niet verder dan 2-2.

[poules_game team="tottenham-hotspur"]