Spelers VVSB hebben het te druk met werk om te genieten

Spelers VVSB hebben het te druk met werk om te genieten

admin • 13:02, 02-03-2016 / Laatste Update: 19:28, 12-12-2023

Het is een gekkenhuis bij amateurclub VVSB uit Noordwijkerhout. Voor de tweede keer in de geschiedenis van het bekertoernooi staat er een amateurclub in de halve finale en aan hen is het de eer. Om de rust toch nog een beetje te kunnen bewaren, werd er voor het eerst in het bestaan een ware persconferentie georganiseerd. Daarna was het over en sluiten.

,,We beseffen nog niet volledig wat we hebben gedaan en kunnen er ook nog niet echt van genieten'', zegt aanvoerder Vladimir Jozic. ,,Dat is best lastig. Het lukt waarschijnlijk pas in de zomer, als we een paar weekjes vrij zijn. Nu hebben we daar geen tijd voor. We moeten naar ons werk en spelen gewoon nog competitiewedstrijden.'' Bij VVSB wisten ze na de sensationele zege in de kwartfinale op FC Den Bosch dus heus wel dat ze iets bijzonders hadden neergezet. Maar de club is toch overvallen door de grootte van de hype.

Ruim tweeduizend supporters in 33 bussen

Het hele dorp is uitgelopen om woensdagavond de mannen van VVSB naar een zo mogelijk nóg grotere stunt te supporteren. Alleen met carnaval is de massale hysterie in het katholieke dorp misschien nog groter dan nu. In de 33 bussen die de ploeg vandaag achterna reizen, zitten ruim 2000 fans, uitgedost met sjaals, mutsen, t-shirts en pruiken in de clubkleuren van VVSB (geel-paars). Bij de plaatselijke bakker worden al dagenlang honderden speciale tompoucen verkocht en de uitbater van café Van der Geest heeft zelfs een cd uit laten brengen. Toch is er ook besef dat het na vanavond wel eens afgelopen kan zijn. Eredivisionist FC Utrecht is toch een maatje groter dan FC Den Bosch. Al waarschuwt trainer Van Leeuwen Utrecht wel nog even. ,,Statistisch gezien moeten ze vier keer scoren om te winnen. Tot nu toe hebben wij in elk bekerduel drie doelpunten gemaakt.''

Galgenwaard tot de nok toe gevuld

Voor FC Utrecht is het woensdagavond ook weer even wennen. De Galgenwaard is namelijk voor het eerst sinds jaren weer helemaal uitverkocht. De laatste wedstrijd van de FC die vrijwel compleet uitverkocht was, was die tegen FC Twente in de play-offs van 2012/13. Toen waren alle thuisvakken vol, alleen namen de bezoekers minder fans mee.

Trainer Erik ten Hag wil boven alles voorkomen dat gevoelens van onderschatting de kop op steken. Dus bereidde hij zijn ploeg net zo voor als op de kwartfinale tegen PSV, toen Utrecht zich tot stuntteam ontpopte. VVSB mag die rol niet overnemen nu de Kuip zo dichtbij is.

'Weinig mogelijkheden op een prijs'

,,Een aantal van onze jongens zal misschien doorstoten naar de top en daar een kampioenschap meepakken, maar voor velen is dit een van de weinige mogelijkheden op een prijs. Dat besef moet er zijn. Het draait er uiteindelijk toch om wat er na je carrière op je cv staat. Ik ben nog trots op de beker die ik als speler heb gewonnen, alles er omheen is iets onvergetelijks.''