Sprookjestrainer Ranieri keert terug in de Premier League
i

Pro Shots

Sprookjestrainer Ranieri keert terug in de Premier League

Brian Vesseur • 11:28, 14-11-2018 / Laatste Update: 09:43, 07-01-2024

Claudio Ranieri wordt de nieuwe trainer van Fulham. Onze geliefde Italiaan moet zorgen dat de club van de laatste plaats komt. Momenteel staat Fulham op 5 punten uit 12 wedstrijden in de Premier League. De oude trainer Slavisa Jokanovic is het Craven Cottage uitgetrapt.

We kennen Ranieri natuurlijk allemaal als de trainer die Leicester City kampioen maakte. Een sprookje. Na zijn periode bij Leicester heeft hij ook nog even in Frankrijk gewerkt, bij Nantes FC. Daar stopte hij aan het eind van vorig seizoen. Op 5 december speelt Fulham in eigen huis tegen Leicester.

Nederlandse inbreng

Bij Fulham gaat Ranieri samenwerken met de Nederlander Timothy Fosu-Mensah. De verdediger wordt gehuurd van Manchester United.

Jokanovic

In een ver verleden, toen Ranieri bij Chelsea ging werken als trainer, was zijn eerste aankoop Jokanovic. Dat was in 2000. Nu, 18 jaar later, volgt hij zijn oude aankoop dus op als hoofdcoach van Fulham.

 

Shahid Khan today announced that he has appointed Claudio Ranieri as Manager of Fulham Football Club, replacing Slaviša Jokanović.

👉 https://t.co/BUE1vNnvaO pic.twitter.com/pfxS97ONPG

— Fulham Football Club (@FulhamFC) November 14, 2018