🎥| Spurs ontsnapt aan nieuwe afgang en speelt slechts gelijk, Chelsea wint nipt

REUTERS

admin • 20:15, 19-10-2019 / Laatste Update: 18:52, 08-01-2024

De crisis bij Tottenham Hotspur is nog lang niet afgelopen. De formatie van Mauricio Pochettino is al weken uit vorm en vanmiddag zakte Spurs nog wat verder weg. In eigen huis hield de ploeg 1 schamel punt over tegen hekkensluiter Watford door een late treffer van Dele Alli: 1-1. Ajax-opponent Chelsea won wel.

De interlandbreak kwam wellicht als geroepen voor Spurs, maar het had niet het gewenste effect. Integendeel. Watford, dat zonder zege onderaan staat in de Premier League, kwam al na 6 minuten op voorsprong. Na een afgemeten voorzet van Daryl Janmaat tikte controleur Abdoulaye Doucouré de 0-1 tegen de touwen.

Na rust ging Spurs logischerwijs op zoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Heung-Min Son was kort na de pauze dicht bij de gelijkmaker, maar de lat voorkwam een treffer van de Zuid-Koreaan. Watford was vooral via de rappe Gerard Deulofeu dreigend. 4 minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker. Dele Alli strafte geblunder van doelman Ben Foster af waardoor een complete afgang werd voorkomen: 1-1.

Spurs staat in de middenmoot met slechts 12 punten na 9 duels. De vraag is hoe lang voorzitter Daniel Levy het nog aankijkt voor hij ingrijpt.