Stadionverbod van 5 jaar na knuffel met PSV'ers (video)

admin • 11:33, 10-11-2018 / Laatste Update: 20:11, 04-01-2024

Iedereen wil natuurlijk zijn of haar helden aanraken, dus als je dan de 2-0 tegen Ajax kan vieren met jouw geliefde PSV'ers dan doe je dat als fan. Achteraf blijkt het echter een dure knuffel te zijn geweest voor Alwin van Ampting. Hij krijgt er namelijk een stadionverbod van 5 jaar voor.

In de thuiswedstrijd tegen Ajax klom de PSV-supporter spontaan over een hek van de Oosttribune. Hij bleef keurig achter de boarding staan, maar kwam wel in de voor de supporters verboden zone dicht bij het veld. Van Ampting werd daar, hangend over de reclameborden, na de 2-0 het middelpunt van de vreugde van PSV-voetballers.

Stadionverbod

Hij kreeg een omhelzing van Steven Bergwijn, Pablo Rosario, Luuk de Jong en Nick Viergever. De actie was voor PSV-stewards reden om Alwin nog tijdens de wedstrijd uit het stadion weg te voeren. Beetje kinderachtig, maar daar eindigde het niet. PSV nam de zaak hoog op en ontzegt hem nu voor 5 jaar de toegang tot het stadion. Daarnaast loopt een procedure om Alwin een landelijk stadionverbod op te leggen.

Pure emotie

,,Het was een spontane actie, ik had er geen kwaad mee in de zin,” reageert Alwin tegenover het Eindhovens Dagblad. ,,Ik ben achter het reclamebord gebleven. Naar mijn mening is dat niet het veld betreden. Ik had ook geen kwade bedoelingen, het was pure emotie.”

Zware starf

Alwin had al een waarschuwing van PSV aan zijn broek hangen. Dit vanwege het gooien van bier richting spelers van FC Groningen. ,,Ik heb er veel spijt van, maar ik vind dat ik nu te zwaar gestraft word.”

Coulant

PSV zegt dat de regels duidelijk zijn en dat de supportersvereniging zelf ooit heeft bepaald dat er forse straffen zijn voor dit soort vergrijpen. Daarnaast vindt PSV-perschef Thijs Slegers dat de club zich nog coulant heeft opgesteld. Normaal krijg je namelijk een stadionverbod van 10 jaar en een boete van 15.000 euro voor het betreden van het veld.