Stam geniet van ploeg maar is voorzichtig: ‘Het kan daar snel fout gaan’
i

ANP

Stam geniet van ploeg maar is voorzichtig: ‘Het kan daar snel fout gaan’

Martijn Baars • 01:25, 23-08-2019 / Laatste Update: 05:46, 07-01-2024

Jaap Stam wil nog geen polonaise lopen na de 3-0 thuiszege van Feyenoord op Hapoel Beer Sheva. "Het kan heel snel fout gaan, spreek ik uit ervaring", waarschuwt de coach na afloop. "We kunnen niet denken: het staat nu 3-0, dus dat gaan we daar wel even afmaken."

"We zitten niet in een gemakkelijke periode", weet Stam. "We moeten alle zeilen bijzetten om iedereen fit te houden. Als een resultaat dan goed is, zoals nu, kunnen dat soort dingen sneller gaan. Daarom is dit resultaat wel heel fijn."

Andere omstandigheden

"De omstandigheden in Israël zijn heel anders", vervolgt Stam. "Het is daar bijvoorbeeld heel warm. En daar zal het publiek ook heel enthousiast zijn. Zij zullen er alles aan doen om snel te scoren. Wij moeten daar gebruik gaan maken van de ruimtes die er komen."

Edgar Ié

De Feyenoord-trainer zag behalve uitblinker Leroy Fer (2 goals) ook huurling Edgar Ié een uitstekende wedstrijd spelen. "Hij vulde het hartstikke goed in", aldus Stam. "Edgar is comfortabel aan de bal en sterk in de duels. Hij durft in te lopen en weet dan ook nog de vrije man te vinden. Dat heeft hij prima gedaan."