Stem! Wie is de (nieuwe) favoriet voor de landstitel?
i

ANP

Stem! Wie is de (nieuwe) favoriet voor de landstitel?

admin • 10:41, 02-03-2020 / Laatste Update: 03:49, 05-01-2024

Na de nederlaag van Ajax tegen AZ (0-2) ligt de titelstrijd weer helemaal open! In punten staan deze 2 ploegen nu gelijk en ook de achtervolgers hebben een groot deel van hun achterstand ingelopen. Vandaar de vraag: wie is er favoriet om de landstitel in Nederland te winnen?

[poll id="1955"]

Hoewel Ajax op basis van doelsaldo nog koploper in de Eredivisie is, laat de ploeg van Erik ten Hag allesbehalve goed voetbal zien. Van de laatste 10 potjes verloor alleen RKC vaker en veel spelers zijn geblesseerd of niet fit.

AZ

Daar staat en fris AZ tegenover. Mannen als Stengs en Boadu lijken hun topvorm terug te hebben, maar zijn ze ook bestand tegen de kampioensstress? Het zou voor de Alkmaarders de 1e landstitel zijn sinds de ploeg van Louis van Gaal in 2009. In topwedstrijden laten ze in elk geval zien er te staan. Van de 5 duels tegen de traditionele top 3 werd alles gewonnen en kreeg AZ niet 1 goal tegen!

Feyenoord

Je zou het bijna vergeten, maar Feyenoord heeft nog maar een achterstand van 6 punten op Ajax en AZ. Sinds de komst van Dick Advocaat werd vrijwel alles gewonnen en ook in de topper tegen PSV werd een punt gepakt. Maakt Rotterdam zich opnieuw op voor een volle Coolsingel?

PSV

Ook bij PSV lijkt de goede vorm weer terug. In de wintermaanden was het spel niet om aan te gluren, maar sinds de komst van linksback Ricardo Rodríguez werd bijna alles gewonnen.

Willem II

Slechts 2 punten achter de Eindhovenaren staat nog altijd Willem II. De mannen uit Tilburg spelen het hele seizoen al goed en laten dit ook in de topwedstrijden zien. Is dit dan de lachende 5e die na 34 wedstrijden de schaal omhoog houdt?

Stem!

Breng hierboven jouw stem uit. Wie vind jij nu de nieuwe favoriet om de schaal te pakken? Wordt het Ajax, AZ, Feyenoord, PSV of toch Willem II?