Sterrenloos Barça kan niet winnen van Spaanse hekkensluiter (video)

admin • 20:13, 13-04-2019 / Laatste Update: 15:14, 12-12-2023

Zonder 1 sterspeler in de basis is Barcelona in het Estadio El Alcoraz niet verder gekomen dan een saai doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij hekkensluiter Huesca.

Barcelona won woensdag met 0-1 op bezoek bij Manchester United tijdens de 1e kwartfinale van de Champions League. Omdat dinsdag de return in het eigen Camp Nou wacht, stuurde coach Ernesto Valverde een B-formatie het veld in. Lionel Messi en Luis Suárez zaten beiden niet bij de selectie. Ook onder anderen Gerard Piqué (schorsing), Sergio Busquets en Ivan Rakitic waren er niet bij. 

Kijker

Het gaf bijvoorbeeld Kevin-Prince Boateng, Riqui Puig en Ousmane Dembélé de kans om zich in de kijker te spelen tegen de hekkensluiter van de Spaanse La Liga. Dat lukte niet bepaald. Kansjes waren er wel over en weer, maar verder was het duel vooral van een bedenkelijk niveau. Barcelona miste de creativiteit van Messi en Suárez en vooral ook Busquets als verbinder tussen aanval en verdediging. Verder dan 0-0 kwam Barça dan ook niet. 

Straatlengte

Door dat resultaat staat Barcelona met nog 6 wedstrijden te gaan 12 punten voor op Atlético Madrid en 14 op Real Madrid. Die 2 ploegen hebben nog wel 1 wedstrijd meer tegoed. Atlético Madrid speelt om 18.30 uur in eigen huis tegen Celta de Vigo. Real Madrid speelt maandag de uitwedstrijd tegen Leganes.