Supporter De Graafschap bestraft voor 'walgelijke actie' tijdens wedstrijd
i

ANP

Supporter De Graafschap bestraft voor 'walgelijke actie' tijdens wedstrijd

admin • 20:44, 02-09-2017 / Laatste Update: 12:32, 08-01-2024

Een supporter van De Graafschap heeft een voorlopig stadionverbod gekregen, omdat hij een vrouwelijke steward 'voor de grap' dwong tot seksueel gedrag. Beelden hiervan, gemaakt tijdens de wedstrijd tegen Cambuur, zijn ondertussen op internet verschenen.

In de video is te zien dat de vrouwelijke steward van De Graafschap plotseling door een 'supporter' bij haar hoofd wordt gepakt. De man trekt de vrouw vervolgens richting zijn kruis en doet alsof ze hem oraal bevredigd. Vanuit het supportersvak klinkt daarna gejuich.

Kan echt niet

De beelden zijn gemaakt tijdens de wedstrijd tegen Cambuur op 25 augustus. Bij De Graafschap zijn ze zich rotgeschrokken. "Walgelijk. Dit gedrag kan gewoon echt niet'', laat woordvoerder Marc Teloh weten. "We hebben onze eigen beelden ook nagekeken. Deze man krijgt een passende straf. Hij zal voor een lange tijd het stadion niet meer inkomen.''

Beelden op internet

De Graafschap wil ook onderzoeken hoe de beelden op internet terecht zijn gekomen. Want ook daar is de voetbalclub niet blij mee. Niet alleen de supporter is herkenbaar in beeld, maar ook de suppoost. "We hebben deze week uitgebreid contact gehad met de suppoost. Zij is het grootste slachtoffer. Verder doen we daar geen mededelingen over. We vertellen ook niet of ze aangifte heeft gedaan. Dat is niet aan ons. We willen haar beschermen."

De politie kan en wil nog geen commentaar geven op het gebeuren.