Supportersvereniging Helmond Sport weerspreekt racisme: 'Sidibe verkoopt leugens'
i

BSR

Supportersvereniging Helmond Sport weerspreekt racisme: 'Sidibe verkoopt leugens'

Trevor Wagener • 15:03, 30-11-2019 / Laatste Update: 12:52, 05-01-2024

Er is een 'nieuwe' racisme-rel in Nederland ontstaan. Jong PSV-speler Sekou Sidibe zei vrijdagavond dat supporters van Helmond Sport hem racistisch hadden bejegend bij de wedstrijd tussen Helmond Sport en Jong PSV (2-3). Een supportersgroep van de Helmonders reageert dat er geen sprake is van racisme en dat de PSV'er leugens verkoopt.

Dat liet de supportersgroep weten in een statement. De fans gaven aan dat de PSV-speler zelf na het scoren stond te provoceren voor de fans van Helmond Sport. "Hij ging voor het vak van Helmond Sport staan met zijn hand achter zijn oor en met zijn andere hand maakte hij gebaren alsof hij 'kom dan' wilde zeggen."

Actie reactie

Hiermee lokte Sidibe de nodige reacties uit, vonden de supporters. "Daar hebben geen racistische reacties tussen gezeten, want Sidibe verklaarde zelf dat het voorval pas na de wedstrijd plaatsvond", valt te lezen in het statement.

Slecht voor 't imago

Het enige dat volgens de supportersgroep is geroepen naar de speler is 'waar de fuck ben jij mee bezig' en 'zielig mannetje'. "Vervolgens wilde Sidibe na de wedstrijd een aantal supporters te lijf gaan." De supportersgroep gaf ook aan dat zij het onterecht vinden dat zij van racisme worden beschuldigd omdat het imagoschade oplevert voor de club en supporters. "Hij verkoopt leugens en zet ons daarmee in kwaad daglicht."