Ter Stegen moet zich laten opereren, maar wanneer?
i

AP

Ter Stegen moet zich laten opereren, maar wanneer?

Martijn Baars • 20:21, 25-07-2020 / Laatste Update: 18:56, 07-01-2024

Doelman Marc-André ter Stegen van FC Barcelona moet z'n knie laten opereren. Dat meldden diverse Spaanse media. De vraag is echter nog wanneer de ingreep zal plaatsvinden. Het herstel kan 3 tot 4 maanden gaan duren.

De Duitse international heeft al langer tijd last van zijn rechterknie. Hij bleef tijdens de afsluitende competitiewedstrijd bij Deportivo Alavés (0-5) aan de kant. Op 8 augustus speelt Barça in de 8e finales van de Champions League thuis tegen Napoli. Het 1e duel eind februari in Italië eindigde in 1-1.

Reservekeeper

Ter Stegen zou de operatie deze zomer het liefst zo lang mogelijk willen uitstellen om in de Champions League actief te kunnen blijven. Als hij echter door zijn aanhoudende knieklachten niet meer in staat is om op topniveau te presteren, wordt de ingreep waarschijnlijk al op korte termijn uitgevoerd. De Braziliaanse reservekeeper Neto zou Barcelona dan in de Champions League en in het begin van het nieuwe seizoen van dienst moeten zijn.

Contract

Ter Stegen (28), die vanaf 2014 bij Barcelona onder contract staat, is dicht bij een nieuwe verbintenis. Nog voor het begin van het nieuwe seizoen gaat hij volgens de Spaanse voetbalpers voor 3 jaar bijtekenen. Zijn huidige contract loopt nog door tot medio 2022.