Theo Janssen kreeg de kriebels van Louis van Gaal: 'Had geen zin meer en ging naar Mallorca'
i

Screenshot NOS

Theo Janssen kreeg de kriebels van Louis van Gaal: 'Had geen zin meer en ging naar Mallorca'

Trevor Wagener • 12:49, 30-09-2019 / Laatste Update: 03:31, 08-01-2024

Ex-profvoetballer Theo Janssen stond niet bekend als de meest toegewijde en gedisciplineerde speler ooit. Dat bleek eens te meer uit een fantastische anekdote van hem bij Studio Voetbal.

Hij vertelde dat hij een beetje de kriebels kreeg van Louis van Gaal. "Hij deed eerst het grote Oranje en toen hij zich niet plaatste voor het WK 2002 ging hij ons, de onder 20, doen. Soms heb je dat toch, bij trainers, dat je daar de kriebels van krijgt?"

Kriebels

Janssen gaf toe dat de maand voorbereiden op het WK onder 20 in Argentinië destijds, wat ook weer een maand zou duren, simpelweg te veel voor hem was. "Daar ging hij (Van Gaal) weer hoor. Weer een bespreking. Ik werd er helemaal zenuwachtig van. Ik had zoiets van pfff, ik werd er helemaal gek van. Ik had er echt geen zin in."

Toen ging Janssen naar huis. Of nou ja, naar huis. Zijn vrienden op Mallorca. "Dan ga je toch lekker daarheen?", zei Van Gaal. En zodoende ging Janssen dus niet naar Argentinië, maar lekker naar Mallorca. Theo blijft Theo. Theo is een held. Wees als Theo!