Tijdmachine: Zo won PSV in 1963 de kampioenswedstrijd van Ajax (video)

Trevor Wagener • 18:48, 13-04-2018 / Laatste Update: 04:43, 07-01-2024

Aankomende zondag kan PSV voor de 24ste keer kampioen van Nederland worden! De koploper van de eredivisie speelt de gedroomde wedstrijd tegen aartsrivaal Ajax. 55 jaar geleden, op 9 juni 1963, werden de Eindhovenaren ook al eens kampioen tegen de Amsterdammers. Check de beelden!

Ruim een halve eeuw geleden werd voetbal een beetje anders gespeeld dan tegenwoordig. Beide teams speelden met meer aanvallers dan verdedigers. De tactiek was misschien anders, maar de beleving niet. Uiteindelijk won PSV een uiterst felle wedstrijd met 5-2! De pot had alles: schoppen, mooie goals, een rode kaart, een eigen doelpunt en dolle supporters die pitch invasions veroorzaakten!

Namen van weleer

Lambert Maassen, Gerard Hoenen, Pierre Kerkhoffs en Wim Wolbers scoorden voor PSV. Ajacied Piet Ouderland schoot in eigen goal, terwijl Peet Petersen en Bennie Muller voor de Amsterdammers wel in het goede doel scoorden. Werner Schaaphok kreeg een rode prent. Gaat het aankomende zondag ook zo los? En lukt het PSV om de titel in eigen huis 'gewoon' binnen te slepen?