Toen Feyenoord voor het laatst winterkampioen werd, zagen deze mensen er zo uit...
i

Pro Shots

Toen Feyenoord voor het laatst winterkampioen werd, zagen deze mensen er zo uit...

admin • 22:02, 05-01-2017 / Laatste Update: 12:12, 05-01-2024

Feyenoord hunkert naar een nieuwe landstitel. De Rotterdammers mogen zich sinds het seizoen 2000/'01 weer eens winterkampioen noemen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst staat 5 punten los op naaste belager Ajax, en zelfs 8 op regerend landskampioen PSV. Misschien moeten ze in Rotterdam alvast een feestje gaan bouwen, want het is nog langer geleden dat de laatste schaal werd binnengehaald.

De laatste titel dateert zelfs uit de vorige eeuw, dat was namelijk in 1999. Om je een beeld te geven van hoelang het geleden is dat Feyenoord winterkampioen werd, zochten wij een aantal foto's van bekende mensen uit dat jaar bij elkaar. Hou je vast, want voor sommige mensen (lees: Feyenoorders) kunnen onderstaande beelden schokkend worden gevonden.

Donald Trump

Niemand had in 2001 ooit gedacht dat deze man president van Amerika zou worden. Nja, dat dachten wij een paar weken geleden eigenlijk ook niet. In 2001 begon Trump met een groot aantal vastgoedprojecten. Een paar jaar later werd zijn vermogen op zo'n ruim 8 miljard dollar geschat.

Zlatan Ibrahimovic

In de winterstop van toen wist nog niemand welke spits er op het lijstje van Ajax stond. Pas in april werd de transfer wereldkundig gemaakt en maakte Nederland kennis met de slungelige Zweed. Aanvankelijk dacht niemand dat hij zijn hoge transferbedrag (omgerekend 7,8 miljoen euro) waard zou zijn. Nu kent de hele wereld Zlatan Ibrahimovic...

Minister-president Wim Kok

Waar tegenwoordig Mark Rutte mag plaatsnemen in het Torentje, was dat in 2001 Wim Kok. De PvdA-politicus werd in 1994 gekozen tot minister-president en droeg in 2002 het stokje over aan Jan-Peter Balkenende.

Oranje

Wat. Een. Sterren.

King Willy en Max

Voor (toen nog) kroonprins Willem-Alexander was 2001 een fantastisch jaar. Hij verloofde zich namelijk met zijn Argentijnse geliefde Máxima Zorreguieta. De twee zouden een jaar later trouwen en mochten zich vanaf 2013 'koning en koningin' noemen.

Philip Cocu

PSV-trainer Philip Cocu maakte nog furore op de Spaanse velden. In dienst van FC Barcelona zat hij menig wereldster van onder meer Real Madrid op de huid.

De gulden

Tegenwoordig is de euro bijna niet meer weg te denken, maar ooit werd er nog met een andere muntsoort betaald: de gulden! Op 1 januari 2002 werd hij echter vervangen door de euro.

Danny Blind

Deze krullenbol was jeugdtrainer van het vlaggenschip van Ajax' jeugdopleiding: de A1. Hier maakte hij veel indruk door twee keer kampioen te worden in vier jaar tijd. Nu moet Danny Blind alle zeilen bijzetten en proberen om Oranje naar het WK van 2018 te loodsen.