Topspitsen zitten Ronaldo op de hielen in WK-kwalificatie
i

Pro Shots

Topspitsen zitten Ronaldo op de hielen in WK-kwalificatie

admin • 17:57, 05-10-2017 / Laatste Update: 16:58, 12-12-2023

Het einde van de WK-kwalificatie komt in zicht en ook de topscorerslijst wordt onderhand interessant om naar te kijken. Wie van alle Europese toppers kroont zich tot topscorer en wie grijpt net naast deze titel?

Cristiano Ronaldo

Wie anders dan Cristiano Ronaldo zou deze lijst aanvoeren? De vedette van Real Madrid weet ook voor zijn land het net goed te vinden: 14 goals al in deze kwalificatie. Tegen Andorra kan Ronaldo nog zijn doelpuntenaantal opschroeven, tegen concurrent Zwitserland zal dat wat lastiger worden. Kan iemand het hem nog moeilijk maken?

Robert Lewandowski

Als één man het Ronaldo nog moeilijk kan maken, moet het Lewandowski wel zijn. De Poolse goalgetter heeft deze WK-kwalificatie al 12 keer gescoord. Met wedstrijden tegen Armenië en Montenegro heeft hij in ieder geval kansen genoeg.

Romelu Lukaku

Ook Lukaku maakt nog kans op de topscorerstitel, ook al staat hij wel 4 goals achter op lijstaanvoerder Ronaldo. De Manchester United-spits heeft al 10 goals op zijn naam en in zijn laatste twee wedstrijden krijgt hij weer goede mogelijkheden. Dan neemt België het namelijk op tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus.

Rest van de topscorerslijst:

4. Stevan Jovetic (MNE) 7 goals

5. André Silva (POR) 7 goals

6. Aleksandar Mitrovic (SER) 6 goals

7. Christian Eriksen (DEN) 6 goals

8. Ciro Immobile (ITA) 6 goals

9. Diego Costa (SPA) 5 goals

10. Álvaro Morata (SPA) 5 goals

Door: Rik Rooijakkers