Toptalent Rashford helpt Engeland langs Slowakije; WK-ticket binnen handsbereik (video's)

ProShots

admin • 00:47, 05-09-2017 / Laatste Update: 19:30, 07-01-2024

Engeland kan het WK al ruiken. Op Wembley werd Slowakije na een hele stroeve start met 2-1 verslagen.

Slowakije kreeg Wembley snel stil. Oud-Ajacied Stanislav Lobotka scoorde in de 3de minuut zette zijn ploeg op voorsprong na een slimme combinatie met Nemec. Engeland zat niet lekker in de wedstrijd en kwam traag op gang. Eric Dier zette de Three Lions  op gelijke hoogte door uit een corner binnen te schieten.

In de tweede helft was Engeland een stuk beter. Het tempo lag hoger en het elftal was wat scherper. Daardoor nam de ploeg van Gareth Southgate het initiatief. Het creëerde ineens kans op kans en via Marcus Rashford stelde het de zege veilig. De sterspeler van Manchester United knalde de Engelsen van buiten de 16 naar de 2-1 overwinning.

Engeland staat op dit moment 5 punten los van nummer 2 Slowakije, dat wordt achtervolgt door Slovenië en Schotland. Daardoor is de ploeg nagenoeg zeker van WK-deelname.