Dit bericht bekijken op Instagram

Happy New Year ✨

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Zo zorgen tortelduifjes Van Leer en Martens dat ze elkaar af en toe nog zien

admin • 12:21, 08-03-2020 / Laatste Update: 01:44, 06-01-2024

Benjamin van Leer speelt (lees: staat onder contract) bij Ajax. Zijn vriendin Lieke Martens is de ster van FC Barcelona. Daardoor kan het stel elkaar maar weinig zien. Hoe doen ze dat dan? Van Leer vertelt het ons in een mooi openhartig interview met Voetbal International.

"We zouden elkaar wel vaker willen zien. Nu zijn het vaak bliksembezoekjes. Ik naar Barcelona of Lieke naar Amsterdam. Dan willen we wel minimaal 1 nacht bij elkaar kunnen zijn, anders is het gekkenwerk."

"De afstand maakt het soms moeilijk voor ons, maar dat wisten we van te voren. Het gaat hartstikke goed tussen ons."

Van Leer is een beetje aan het verpieteren bij Ajax. In de hiërarchie lijkt hij de 5e doelman van Ajax achter André Onana, Bruno Varela, Kjell Scherpen en Dominik Kotarski. Hij mag door zijn leeftijd (27) ook eigenlijk niet meer bij Jong Ajax spelen, behalve bij potjes tegen een ander jong-team.

Avontuur in Spanje? 

Daarom hoopt Van Leer dat hij volgend seizoen een nieuwe uitdaging aan kan gaan. Hij staat nog tot medio 2021 onder contract in Amsterdam, maar Ajax lijkt wel mee te willen werken aan een vertrek. Van Leer hoopt stiekem dat hij met de keuze voor een nieuwe club ook wat dichter bij zijn vriendin kan komen.

"In Nederland blijven is een optie, maar een buitenlands avontuur spreekt me ook aan. Als het er maar leefbaar is en de club ambities heeft. Binnenkort begin ik aan een cursus Spaans. Dat was ik sowieso al van plan, Spanje heeft me altijd aangesproken. Lieke speelt er natuurlijk ook. Ze heeft het goed bij FC Barcelona, daar houdt ze het nog wel even vol.

"Voor ons samen zou het handig zijn als ik ergens in de buurt aan de slag zou kunnen. Maar dat is niet leidend nu. Lieke en ik zitten niet aan elkaar vast, we maken de keuzes die goed zijn voor onze eigen carrières."

 

 

You, me and the sun 😌

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

 

 

Day off 😍

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

 

 

Happy days in Catalonia

Een bericht gedeeld door Benjamin van Leer (@bvanleer1992) op