Trots overwint teleurstelling bij bondscoach Leeuwinnen

Trots overwint teleurstelling bij bondscoach Leeuwinnen

admin • 00:31, 10-03-2016 / Laatste Update: 18:11, 12-12-2023

Ondanks het mislopen van een ticket naar de Olympische Spelen, overheerst de trots bij bondscoach Arjan van der Laan van de Nederlandse voetbalsters. ,,Deze meiden werd wel eens verweten dat ze er niet zouden staan als het moest. Vandaag hebben ze echter een ander gezicht laten zien", zei Van der Laan woensdag na de 1-1 in Rotterdam tegen Zweden, net niet genoeg om naar Rio te gaan. ,,Deze ploeg is in ontwikkeling, we gaan de goede kant op."

Terwijl veel voetbalsters met betraande ogen Het Kasteel verlieten, was Van der Laan opvallend monter. 'Ik ben enorm trots. Ook zonder een paar sterspeelsters is deze ploeg tot veel in staat. Daar kunnen we op voortborduren. Natuurlijk hadden we graag op de Olympische Spelen gespeeld, in die zware wedstrijden zouden we nog sneller stappen maken. We gaan nu in andere wedstrijden toewerken naar het EK van volgend jaar. '

Blunder

Een blunder achterin, amper een halve minuut voor rust, werd Oranje fataal. In plaats van de bal ver weg te trappen, besloot keepster Sari van Veenendaal een uittrap in de voeten te schuiven van verdedigster Kelly Zeeman. Die speelde te kort terug, waarvan Zweden dankbaar profiteerde (1-1). Van der Laan weigerde echter een schuldige aan te wijzen. ,,Natuurlijk hadden ze die bal beter kunnen wegschieten, maar anderen hadden hen daarop moeten attenderen. In de tweede helft hebben we genoeg mogelijkheden gehad om het alsnog te beslissen. Het was ons echter blijkbaar net niet gegund."

De onfortuinlijke Zeeman bleef na rust achter in de kleedkamer en was na afloop niet beschikbaar voor de pers. Volgens Van der Laan had ze last van een hamstringblessure. ,,We zagen 1,5 minuut voor rust al dat ze niet verder kon. Daarom is ze gewisseld."