UEFA drukt hoop van voetbalfans de kop in: 'Tot nader order geen publiek bij wedstrijden'
i

via REUTERS

UEFA drukt hoop van voetbalfans de kop in: 'Tot nader order geen publiek bij wedstrijden'

Martijn Baars • 20:27, 21-07-2020 / Laatste Update: 14:53, 08-01-2024

Voetbalfans moeten er rekening mee te houden dat er ook in het nieuwe seizoen voorlopig geen Europese duels in een stadion bezocht kunnen worden. "We nemen geen enkel risico. Zoals de zaken er nu voor staan, spelen we tot nader order wedstrijden zonder publiek”, benadrukt Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA.

Ceferin spreekt de hoop uit dat op een zeker moment de situatie rond het coronavirus ook in het Europese topvoetbal weer een beetje normaal wordt. “Zoals iedereen zou ik me een stuk beter voelen als de fans de stadions weer in mogen. Maar ik ben een optimistisch mens. Ik hoop daarom dat de toeschouwers zo snel mogelijk weer kunnen terugkeren bij onze wedstrijden.”

Dit seizoen geen fans

De UEFA maakte eerder al bekend dat het restant van de Champions League en de Europa League in augustus achter gesloten deuren zal worden afgewerkt. Hetzelfde geldt voor de resterende wedstrijden in de Champions League voor vrouwen.

Alles zonder publiek

Bij ongewijzigd beleid zouden ook de Europese bekerwedstrijden in het nieuwe seizoen voorlopig nog zonder publiek afgewerkt moeten worden. Hetzelfde geldt waarschijnlijk dan ook voor de duels in de Nations League.