UEFA start onderzoek naar scheldende Vormer, extra straf is mogelijk
i

EFE Sports

UEFA start onderzoek naar scheldende Vormer, extra straf is mogelijk

Martijn Baars • 15:21, 03-10-2019 / Laatste Update: 19:49, 07-01-2024

Ruud Vormer moet vrezen voor een extra straf van de UEFA. De aanvoerder van Club Brugge werd dinsdag tijdens het duel met Real Madrid in de Champions League in de slotfase met 2 keer geel van het veld gestuurd. Vormer zou scheidsrechter Georgi Kabakov uit Bulgarije na de rode kaart nog hebben uitgescholden.

De middenvelder, international van Oranje, kreeg in de 78ste minuut geel voor een overtreding op Eden Hazard. Vormer moest 6 minuten later van het veld na een tackle op de enkel van Vinicius Júnior. Terwijl hij zijn aanvoerdersband overgaf, ging de 31-jarige Noord-Hollander in discussie met de arbiter.

Onderzoek

De UEFA meldde donderdag dat Vormer is aangeklaagd vanwege zijn taalgebruik. De tuchtcommissie behandelt de zaak op 17 oktober. Vormer mist vanwege zijn rode kaart in ieder geval de volgende groepswedstrijd van Club Brugge in de Champions League, op 22 oktober tegen Paris Saint-Germain.

Voorsprong ingeleverd

De Belgische club stond in Madrid halverwege met 2-0 voor. Met 10 man moest Club Brugge in de slotfase de gelijkmaker incasseren (2-2).