'Uithuilen en opnieuw beginnen'

'Uithuilen en opnieuw beginnen'

Martijn Baars • 22:01, 22-05-2016 / Laatste Update: 14:17, 08-01-2024

Trainer Marinus Dijkhuizen was er na afloop duidelijk over. Het hele seizoen van NAC was het al 'net niet' en dat was het in de beslissende wedstrijd tegen Willem II wederom. Ondanks kansen voor Kevin Brands op de cruciale 3-2 bleef het in Tilburg 3-1, waardoor NAC na de 2-1-zege van donderdag een tweede jaar in de Jupiler League moet blijven.

,,We zijn niet goed genoeg", concludeerde de trainer na afloop. ,,In slimheid, maar ook in het nakomen van afspraken. We krijgen weer doelpunten tegen uit standaardsituaties omdat spelers niet doen wat we hebben afgesproken en ze elkaar daar ook niet op wijzen. Daar lopen we het hele seizoen al tegenaan."

'Heel stuk achteruit'

Uithuilen en opnieuw beginnen, is het credo voor Dijkhuizen. De club zal wel terug moeten in begroting nu een tweede jaar van minder inkomsten op de rol staat. ,,We moeten een heel stuk achteruit, maar er zal genoeg geld overblijven om een goed team op de been te krijgen. De afgelopen weken is wel weer bewezen dat NAC leeft, dus ik ga er vanuit dat de supporters en sponsoren de club trouw blijven.''

Doelman Jelle ten Rouwelaar had zich in zijn laatste wedstrijd een mooier afscheid voorgesteld dan verlies bij de aartsrivaal, maar moest concluderen dat het zijn eigen ploeg was die het liet afweten.