Van Hooijdonk legt uit waarom kampioenschap NIET op doelsaldo moet worden beslist
i

Soccrates Images

Van Hooijdonk legt uit waarom kampioenschap NIET op doelsaldo moet worden beslist

Bart van der Wijst • 22:28, 03-04-2020 / Laatste Update: 04:51, 06-01-2024

Mocht de stekker definitief uit de Eredivisie worden getrokken, dan vindt Pierre van Hooijdonk dat het kampioenschap NIET op doelsaldo moet worden beslist. Dat zei hij vrijdagavond in een speciale uitzending van Studio Voetbal. Van Hooijdonk had daar een logische verklaring voor.

"Die discussie over het doelsaldo heb ik ook al met een paar vrienden gevoerd. Zij zeggen dan: 'Ajax heeft een beter doelsaldo en dat telt'." Maar Van Hooijdonk counterde die uitspraken. "Het doelsaldo telt pas als na 34 wedstrijden 2 clubs evenveel punten hebben. Nu hebben Ajax en AZ niet tegen alle clubs 2 keer gespeeld. Dat is dus niet eerlijk in geval van gelijke stand."

Stem! Moet de Eredivisie per direct worden stopgezet?

Beslissingswedstrijd

Onderling resultaat dan maar? Ook dat is volgens Van Hooijdonk niet de oplossing. "Het is ook niet eerlijk om vanaf nu te zeggen: we pakken het onderling resultaat, wat dan weer in het voordeel van AZ zou zijn. De optie waarin je dan het minste gezeik krijgt, zou dan een beslissingswedstrijd zijn. En dan hoeven de andere teams ook niet meer in actie te komen."