Van Merkel hoeven de voetballers niet per se 2 weken in quarantaine: 'Kan ook korter'
i

BSR Agency

Van Merkel hoeven de voetballers niet per se 2 weken in quarantaine: 'Kan ook korter'

Martijn Baars • 13:48, 07-05-2020 / Laatste Update: 06:39, 08-01-2024

De Duitse voetbalprofs moeten, voordat ze het seizoen hervatten, eerst in quarantaine. Die heeft de vorm van een trainingskamp en hoeft niet per se 2 weken te duren. "Het kan ook korter", zei minister-president Markus Söder van de deelstaat Beieren.

"Dat er in dat trainingskamp regelmatig getest wordt is een andere situatie dan wanneer iemand alleen bij het begin en het einde van een quarantaine getest wordt. Dat speelt mee”, zei Merkel na overleg met 16 deelstaatpremiers over versoepeling van de coronamaatregelen. Ook bij mensen die in contact zijn geweest met besmette personen kan de duur van de quarantaine korter uitvallen. Dat besluit ligt steeds bij de lokale autoriteiten, aldus Merkel.

Nu plannen

De politieke top in Duitsland had kort daarvoor gemeld voortzetting van het voetbalseizoen in de 2e helft van mei ‘acceptabel’ te vinden. Donderdag gaan de clubs, verenigd in de DFL, zich over de invulling van het plan uitspreken. De Duitse voetbalbond DFB is door de regeringsleiders verzocht ‘voor de andere competities een toekomstconcept te ontwikkelen’. Dat gaat waarschijnlijk om de Bundesliga voor vrouwen en het 3e profniveau bij de mannen.