🎥 | Vandaag 8 jaar geleden: 'Agueroooooooo' bezorgt City in laatste seconde de titel

Martijn Baars • 16:48, 13-05-2020 / Laatste Update: 06:57, 07-01-2024

In Nederland hebben we 29 april 2007, in Engeland hebben ze het nog jáááren over 13 mei 2012: 1 van de bizarste ontknopingen van de Premier League. Manchester United hoefde op de laatste speeldag alleen maar stadsgenoot Manchester City achter zich te houden.

United had 3 punten voorsprong op City, maar wel een minder doelsaldo. De ploeg van Sir Alex Ferguson hoefde dus alleen maar thuis gelijk te spelen tegen West Ham United om kampioen te worden. Dat lukte niet: Carlos Tevez scoorde de enige goal van de wedstrijd, waardoor West Ham met een 1-0 zege uit Old Trafford vertrok.

Aguerooooooo

Nog steeds niks aan de hand, zou je zeggen. City had het thuis ook razend moeilijk tegen Queens Park Rangers. In de 90e minuut stond QPR zelfs nog 1-2 voor. Maar toen gebeurde het onmogelijke: in blessuretijd scoorde eerst Edin Dzeko (United bij 2-2 nog steeds kampioen) en op minuut 93.20 maakte Sergio Aguero de 3-2: City kampioen!