Verkrachtingszaak Neymar krijgt onverwachte wending: slachtoffer spreekt over mishandeling
i

AFP

Verkrachtingszaak Neymar krijgt onverwachte wending: slachtoffer spreekt over mishandeling

Martijn Baars • 16:35, 04-06-2019 / Laatste Update: 22:11, 07-01-2024

De 26-jarige Braziliaanse vrouw die Neymar ervan beschuldigt haar vorige maand in Parijs te hebben verkracht, heeft in gesprekken met haar advocaat verklaard dat de seksuele relatie die ze met de voetballer had ‘met wederzijds goedvinden was’. Dat meldde het Braziliaanse tv-journaal Jornal Nacional maandagavond op basis van een schriftelijke verklaring van het advocatenkantoor.

Volgens de verklaring ging het de vrouw, wier identiteit uit privacy-overwegingen niet bekend is gemaakt, erom dat Neymar gaandeweg de ontmoeting agressief werd en haar ‘gewelddadig heeft bejegend’. Daarvoor wilde ze een financiële vergoeding. In een bespreking tussen haar advocaat en die van Neymar bleek meteen dat de vertegenwoordigers van de voetballer daar niet op in wilden gaan.

'Andere feiten dan beschreven'

"Uit boosheid of wraak heeft u vervolgens aangifte gedaan waarin andere feiten zijn beschreven dan u ons eerder heeft medegedeeld. Anders gezegd: op het politiebureau heeft u verteld slachtoffer te zijn geweest van verkrachting, terwijl u ons meerdere malen heeft blijk gegeven slachtoffer te zijn geweest van geweld", aldus de verklaring.

Video op Instagram

De Braziliaanse sterspeler, die momenteel met de nationale selectie in voorbereiding is op de Copa América die op 14 juni begint, ontkende zaterdag in een 7 minuten durende video op Instagram de beschuldiging. In de video, die inmiddels is verwijderd, toonde hij alle WhatsApp-gesprekken met de vrouw en ook expliciete foto’s van haar. 

Verhoor

Omdat dat in Brazilië verboden is, moet Neymar zich melden voor verhoor. Ook wordt zijn telefoon dan onderzocht. Advocaten van de Braziliaanse voetbalbond proberen de datum van het verhoor uit te stellen tot na de het Zuid-Amerikaanse landenkampioenschap, dat eindigt op 7 juli.