Verre van groots NAC blijft overeind bij FC Volendam

admin • 22:57, 15-01-2016 / Laatste Update: 09:45, 15-01-2024

NAC is de tweede helft van de competitie goed begonnen. Zelf zetten de Bredanaars in Volendam de plaatselijke FC met 1-2 aan de dijk en elders liepen de concurrenten Go Ahead Eagles (1-2 tegen Jong PSV) en Eindhoven (1-1 tegen Dordrecht) averij op. Sparta kwam niet in  actie, waardoor de achterstand op de koploper terug is gebracht tot zes punten. De doelpunten van NAC werden voor rust gescoord door Mats Seuntjens en Joey Suk. Saillant details: bij VVV had broer (en Bredanaar) Ralf Seuntjens

NAC trof gisteravond aan de Dijk een door blessures verzwakt Volendam. Toch zetten de Bredanaar de Volendammers niet direct het mes op de keel. Integendeel. Het was stilstaand voetbal troef in het eerste kwart. Een vanwege buitenspel afgekeurd doelman van Kevin Brands (knappe kopbal, dat wel) was in die fase het enige moment van opwinding.

Eerste helft
In de 25e minuut zag Ronnie Stam de diepgaande Uros Matic nog compleet over het hoofd. Twee minuten later lanceerde de Macedoniër zichzelf over links. Zijn voorzet werd door Seuntjens met de borst aangenomen en voor de linkervoet gelegd. Vervolgens haalde de vleugelaanvaller verwoestend hard uit in de korte hoek: 0-1.

Tien minuten later tilde Joey Suk de score naar 0-2 uit een voorzet van Dustley Mulder. Zo probleem als NAC de rust haalde, zo angstig waren de eerste minuten na de hervatting. Volendam kreeg enkele kansjes, maar NAC herstelde al snel de oude orde.

Aansluitingstreffer
De Bredanaars had het duel in de 58e minuut in het slot kunnen doen bij een uitbraak over rechts. De voorzet van de diepgaande Seuntjens op de aanstormende Suk was echter niet scherp genoeg. Kenny van der Weg kopte de bal even later uit een corner rakelings naast.

Daardoor bleef Volendam wel geloven in de aansluitingstreffer. Even was het daar bij in de buurt, maar tot een heus offensief leidde het niet. Een verre van groots NAC bleef zodoende overeind in het Kras-stadion. De late tegentreffer van Dylan Mertens kon daar niets aan veranderen.