Vertonghen vertrekt na 8 jaar bij Tottenham Hotspur: 'Een verdrietige dag'
i

BSR Agency

Vertonghen vertrekt na 8 jaar bij Tottenham Hotspur: 'Een verdrietige dag'

Martijn Baars • 14:16, 27-07-2020 / Laatste Update: 21:27, 04-01-2024

Jan Vertonghen is vanaf maandag een speler zonder club. De Belgische verdediger is na 8 jaar vertrokken bij Tottenham Hotspur nu het seizoen in Engeland zondag tot een einde kwam. Aangezien de Spurs ook niet meer in Europa actief zijn, is het verhaal voor Vertonghen klaar.

"Bedankt voor alle steun de afgelopen jaren", schrijft de 33-jarige international op Twitter. "We hebben onvergetelijke momenten gehad, maar nu is het tijd om tot ziens te zeggen. Mijn tijd bij de club zit erop. Op vele manieren een verdrietige dag. Ik ga mijn vrienden hier missen, het spelen in het nieuwe stadion en natuurlijk alle fans ook."

Ajax?

Waar de toekomst van Vertonghen ligt, is nog altijd niet zeker. Hij heeft altijd geroepen veel te voelen voor Ajax, waar hij zijn carrière zo'n beetje aan te danken heeft. Maar een paar weken geleden zei Marc Overmars, de technisch directeur van Ajax, nog dat de club niet achter Vertonghen aan zit. De fans van de Amsterdammers zouden de verdediger maar wat graag terug in hun armen willen sluiten.