Martijn Baars • 15:17, 24-11-2018 / Laatste Update: 01:01, 05-01-2024

Andrés Iniesta (34) en Lukas Podolski (33) hebben in hun voetbalcarrière al veel meegemaakt, maar zaterdag werd nog een bizar hoofdstukje aan hun rijke voetbalcarrière toegevoegd. Met hun ploeg Vissel Kobe kregen ze in de 14e (!) minuut van de blessuretijd de 3-3 om de oren. Nota bene van de doelman van de tegenpartij, Shimizu S-Pulse.

Lange tijd was er weinig aan de hand voor Vissel Kobe. Tot de 63ste minuut stonden Iniesta, Podolski en hun ploeggenoten nog met 1-3 voor en stonden bij beide ploegen nog 11 man op het veld.

Waanzinnige slotfase

In de 83ste minuut was het Naoyuki Fujita die zijn 2e gele kaart kreeg. De spanning nam vervolgens toe toen Shimizu S-Pulse op 2-3 kwam en een langdurige onderbreking ervoor zorgde dat er liefst 18 minuten extra tijd werden gerekend.

Keeper kopt raak

De extreem lange blessuretijd was al vrij bizar te noemen, maar in de 104de minuut werd het duel tussen Shimizu S-Pulse en Vissel Kobe helemaal legendarisch. Yuji Rokutan, de doelman van Shimizu S-Pulse, kwam bij een corner mee naar voren en kopte de 3-3 tegen de touwen.

Nog een keer rood

De frustratie nam bij de ploeggenoten van Iniesta en Podolski daardoor verder toe. Wellington pakte in de 105de en 108ste minuut nog 2 gele kaarten. Vissel Kobe bleef daardoor met 9 man en slechts 1 punt achter.