Vitesse-aanvoerder Kashia krijgt bakken kritiek vanuit Georgië
i

ANP Pro Shots

Vitesse-aanvoerder Kashia krijgt bakken kritiek vanuit Georgië

admin • 01:40, 23-10-2017 / Laatste Update: 18:25, 05-01-2024

Vorige week speelden alle aanvoerders met een regenboogbang om de arm, voor de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen en biseksuelen en transgenders in de sport. Deze actie viel alleen niet overal in de smaak, want Vitesse-aanvoerder Guram Kashia kreeg het flink te verduren in Georgië.

Een Georgische columnist - Giorgi Gigauri van de Georgische krant Asavali-Dasavali vond zelfs dat Kashia uit het nationale team moest worden gezet. Kashia zelf zegt zich niet zoveel aan te trekken van alle kritiek, want volgens hem werkt het juist alleen maar tegendraads. "Het was heel dom van de columnist, want hij heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. Hij kreeg nog meer kritiek dan ik", zei Kashia tegen de NOS.

Niemand

Volgens Kashia kan niemand hem zijn nationaliteit en het nationale elftal afpakken. "Zelfs al zijn 1000 mensen ertegen, als de nationale ploeg belt, ga ik." Ook op zijn Facebookpagina kreeg hij veel kritiek. "Dat waren vooral voetbalfans. Daar schonk ik niet zoveel aandacht aan. Ik heb geen spijt van wat ik heb gedaan. Het was ook mijn eigen verantwoordelijkheid.''

Het was niet alleen een ideetje van de club, maar ook de Georgiër zelf staat achter de actie om andersgeaarden te steunen. "Het maakt me niet uit wie je bent of wat je doet, als je anderen geen kwaad doet, mag je zijn wie je wil zijn. Dat is mijn visie en zo is het in Nederland."