Vitesse dwingt Gelredome tot halvering van de huur: 'Als die Rus korting wil, moet hij me bellen'
i

BSR_AGENCY

Vitesse dwingt Gelredome tot halvering van de huur: 'Als die Rus korting wil, moet hij me bellen'

Martijn Baars • 12:40, 08-05-2020 / Laatste Update: 09:19, 07-01-2024

Vitesse wil de huur van stadion Gelredome halveren. De Arnhemse profclub wordt financieel zwaar getroffen door de coronacrisis en moet de kosten terugbrengen. Gaat de stadioneigenaar niet akkoord met een verlaging van 50 procent, dan volgt een rechtszaak.

Op 1 april stelde de Arnhemse club vanwege de uitbraak van het coronavirus al een huurverlaging voor. Destijds reageerde huisbaas Michael van de Kuit furieus. Hij weigerde gesprekken met de Eredivisionist. Ook nu is hij verbolgen.

Russische eigenaar

"Dit is een klassiek geval", stelt hij. "Iemand met de rug tegen de muur zetten en dan een regeling afdwingen. Daar ga ik niet in mee. Vitesse heeft een Rus en die is miljardair (clubeigenaar Valeri Oyf, red.). Als die Rus korting wil, moet hij me bellen. Maar de huur halveren met dwang? Dan vind je bij mij een gesloten loket.”

Per 2023 weg

Vitesse betaalt op jaarbasis 1,8 miljoen euro aan huur aan Gelredome. Ook over die huursom bestaat al lange tijd een conflict. De Eredivisionist heeft formeel per 1 oktober 2023 de huur opgezegd. De club wil niet weg uit het stadion, maar ziet de stap als noodzakelijk om te komen tot een ‘nieuw, redelijk en evenwichtig’ huurcontract.