Vivianne Miedema kan een belangrijke prijs winnen in Engeland
i

BSR

Vivianne Miedema kan een belangrijke prijs winnen in Engeland

admin • 09:19, 12-02-2020 / Laatste Update: 20:07, 13-12-2023

Vivianne Miedema is 1 van de 5 vrouwen die kans maakt op de BBC Women's Footballer of the Year award. Ze gaat de strijd aan met Lucy Bronze (Engeland/Olympique Lyon), Julie Ertz (Verenigde Staten/Chicago Red Stars), Sam Kerr (Australië/Chelsea) en Megan Rapinoe (Verenigde Staten/Reign FC).

"Dit is heel cool. Het zegt veel over het afgelopen jaar dat ik gehad heb. Ik denk dat als ik nummer 9 enorm veel goals heb gemaakt en dat maakt het makkelijker om op te vallen als individu. Ik ben heel blij dat we de titel hebben gewonnen met Arsenal en dat ik vervolgens ook nog de WK-finale mocht spelen met Nederland terwijl niemand dat verwacht had. Een WK-finale is iets wat je minstens 1 keer in je leven meegemaakt moet hebben. Ik ben heel erg trots op het seizoen dat we gehad hebben”, reageert Miedema op haar nominatie.

Kampioen en topscorer

Miedema werd niet alleen kampioen, ze werd ook nog eens topscorer van de Super League met 22 goals. Ook dit seizoen laat de all-time topscorer van de Leeuwinnen zien het scoren niet verleerd te zijn. Na 14 wedstrijden leidt Miedema met 14 goals en 8 assists zowel het topscorersklassement als het assistsklassement. In december leverde dat Miedema nog de titel ‘Speler van de Maand’ op.

Rapinoe

De concurrentie van Miedema is zwaar. Met Ertz en Rapinoe behoren 2 wereldkampioen tot de shortlist en ook Bronze en Kerr maakten op het WK in Frankrijk veel indruk. De grootste concurrent lijkt Rapinoe te zijn. De aanvoerder van het Amerikaanse vrouwenteam dat wereldkampioen werd, sleepte namelijk alle mogelijke individuele prijzen al in de wacht.

Panel

De shortlist is samengesteld door een groot panel dat bestaat uit onder meer coaches, spelers en journalisten. Vervolgens is het aan de fans om hun favoriet te kiezen. Mensen kunnen op de website van de BBC stemmen tot maandag 2 maart (10.00 uur). De winnares wordt bekendgemaakt op dinsdag 24 maart.