Vlap traint weer in de Friese wei: 'Bizar wat er nu in de wereld gebeurt'
i

BELGA

Vlap traint weer in de Friese wei: 'Bizar wat er nu in de wereld gebeurt'

admin • 13:00, 19-03-2020 / Laatste Update: 05:22, 08-01-2024

Door de coronacrisis ligt het voetbal even stil en daardoor heeft Michel Vlap de mogelijkheid gekregen om terug naar Friesland te gaan. De middenvelder van Anderlecht houdt op een trapveldje in Sneek zijn conditie op pijl.

Maandag gaf Anderlecht toestemming aan de spelers toestemming om naar huis te gaan. "Bizar wat er allemaal in de wereld gebeurt", zegt Vlap in het AD.

Corona

"Ook bij Anderlecht testte vorige week iemand positief op het coronavirus (bestuurslid Matthijs Keersebilck, red.). We zouden zondag nog met 3 groepen op verschillende tijden trainen, tot we hoorden dat alle wedstrijden er voorlopig uitliggen. Vrijwel alle buitenlandse spelers zijn vervolgens teruggegaan naar hun eigen land."

Sneek

En daarom houdt Vlap nu zijn conditie op pijl op een voetbalveldje in de buurt. "Ik heb mijn conditionele schema weer afgevinkt”, zegt de aanvallende middenvelder van Anderlecht. "De club heeft iedere speler een individueel programma meegegeven. Met een app kunnen ze precies zien wat we hebben gedaan."

Vertrouwen in jezelf

Afgelopen zomer maakte Vlap voor 8 miljoen de overstap van SC Heerenveen naar de topclub uit Brussel. Na een moeilijke start lijkt hij de smaak te pakken te hebben bij de zuiderburen: "Het is niet altijd even makkelijk geweest. Ik woonde voor het eerst op mezelf, ook nog in het buitenland. Bovendien voetbal ik bij een grote club, waar de resultaten in het begin tegenvielen. Maar uiteindelijk is het simpel: je moet gewoon hard blijven werken en vertrouwen in jezelf houden."