Volendam heeft mooie reeks na gelijkspel tegen Cambuur

admin • 00:11, 18-11-2018 / Laatste Update: 00:22, 06-01-2024

Bij Volendam kennen ze de laatste weken het Hans de Koning effect. Ook Cambuur slaagde er vanavond niet in om de Rotterdammer zijn 1e nederlaag te bezorgen: 1-1.

Cambuur begon beter aan beide helften, maar toch was het Volendam dat voor de 1e goals zorgde. De ploeg van De Koning sloeg na een goede start van de thuisclub in de counter toe. Nick Doodeman kon na een 15 minuten scoren na een mooi steekballetje van Boy Deul.

Vlak voor rust kreeg Volendammer Mohammed Betti de bal ongelukkig tegen zijn hand aan. Hierdoor kreeg Cambuur vlak voor rust een strafschop die door Kevin van Kippersluis werd benut. Na rust hadden de Leeuwarders de beste kansen, maar mede met hulp van de paal – inzet Van Kippersluis – hield het team van De Koning stand.

Onder De Koning is Volendam nu al 7 potjes op een rij ongeslagen. Als opvolger van Misha Salden debuteerde de ervaren coach op 5 oktober met een 1-0 overwinning op RKC. Daarna speelde Volendam onder zijn leiding 3 keer gelijk en won het 3 keer.