Volgens Cocu kan De Jong beter z'n mond houden tegen de scheids
i

ANP

Volgens Cocu kan De Jong beter z'n mond houden tegen de scheids

admin • 10:58, 13-03-2017 / Laatste Update: 06:07, 05-01-2024

Het blijft een lastige regel. Wat mag een aanvoerder eigenlijk zeggen in het veld? Davy Klaassen kreeg in het Europa League-duel met FC Kopenhagen geel nadat hij vroeg waarom de goal van Kasper Dolberg werd afgekeurd, hij is nu geschorst voor de return. Ook bij PSV lijken ze het niet meer te weten na de 4e gele kaart voor Luuk de Jong wegens commentaar op de leiding.

Luuk de Jong zelf was zaterdagavond mild voor arbiter Kevin Blom. "Ik ging misschien wel iets te lang door met praten dit keer, dus met deze gele kaart valt uiteindelijk wel te leven", sprak de captain van PSV tegenover het Eindhovens Dagblad. "De vorige die ik kreeg was in de Kuip. Daar vroeg ik alleen of ik iets mocht vragen en moest ik al weg en er kwam een kaart."

4 gele kaarten voor praten

Even daarvoor had hij zijn 4e gele kaart van het seizoen ontvangen, wegens praten tegen de scheidsrechter. Trainer Phillip Cocu had er na afloop nog niet met hem over gesproken en was er na de 1-3 zege bepaald niet gelukkig mee. Nog 1 babbel te veel en De Jong is het volgende duel geschorst.

Niet meer praten

Cocu: "Ik heb het moment van de overtreding op Siem niet kunnen zien, omdat er twee spelers voor stonden. Normaal gesproken ben ik gewend dat een aanvoerder wel iets kan zeggen. Die regel geldt blijkbaar niet bij alle scheidsrechters. Er is blijkbaar weinig ruimte voor. Ik heb niet gevraagd wat Luuk precies gezegd heeft, maar misschien kan hij maar beter niet meer reageren. Dan krijgt hij ook geen kaart. Het is de zoveelste die hij krijgt voor praten en dat kan dadelijk een schorsing opleveren. Dat kunnen we niet gebruiken."

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]