🎥 | Volksfeest in Tilburg na Europees ticket voor Willem II, directie spreekt van gerechtigheid

admin • 12:19, 25-04-2020 / Laatste Update: 00:38, 05-01-2024

Anderhalvemetermaatschappij of niet; honderden supporters van Willem II vierden vrijdagavond hun feestje. Veilig in hun auto's reden ze luid toeterend rondjes door Tilburg vanwege het verkregen ticket voor de voorrondes van de Europa League.

Het is de 5e keer in de clubhistorie dat de Brabanders 'Europa' in mogen. ‘Heel Tilburg moet, ondanks dat er geen huldiging is, weten dat we weer Europa in mogen en dat Willem II leeft als nooit tevoren. Dit is een historisch moment. Na 15 jaar hebben we in ieder geval een kans dat we weer massaal naar het buitenland mogen. En dat sprankje hoop doet gelukkig leven.’

(Lees verder onder de tweet)

Gerechtigheid

Op basis van de 5e plaats in de Eredivisie heeft Willem II, volgens de UEFA-richtlijnen recht, op deze voorrondeplek. De KNVB ging hierin mee, wat voor boze gezichten in Utrecht leidde. Algemeen directeur Martin van Geel vindt het echter meer dan terecht. "We zijn gepast trots. Natuurlijk hadden we liever het seizoen afgemaakt. Maar gezien de omstandigheden hebben we er alle begrip voor dat het zo gelopen is. Meer dan 75% van de wedstrijden zijn gespeeld. Die beslissing die genomen is doet daar recht aan. We staan op eigen kracht op die 5e plaats en hebben uit bij Ajax en AZ en thuis tegen PSV geweldige wedstrijden gespeeld.”

Bang voor een juridische strijd met FC Utrecht is Van Geel niet. "Dat is het goede recht van die club. Maar de KNVB is over de verdeling van de Europese tickets geen moment warrig geweest. Op 27 mei worden de Nederlandse deelnemers bij de UEFA ingeschreven. Er bestaat geen twijfel over dat Willem II daar bij zal zijn. Want de bond heeft gewoon de richtlijnen van de UEFA gevolgd.”

3 voorrondes

Volgens de huidige plannen zal Willem II d3 voorrondes moeten overleven om door te dringen tot de groepsfase van de Europa League. De loting staat voorlopig nog geagendeerd voor 19 juni in Lyon. Half augustus zijn de 1e speeldagen voor de 2e voorronde. Een praktisch probleem doemt al op. Op Nederlandse bodem mag er zeker tot 1 september niet gevoetbald worden.