Wayne Rooney stopt als Engels international
i

Pro Shots

Wayne Rooney stopt als Engels international

Martijn Baars • 16:07, 23-08-2017 / Laatste Update: 12:12, 12-12-2023

Wayne Rooney is per woensdagmiddag gestopt als international van Engeland. De Everton-spits was jarenlang aanvoerder en is alltime topscorer van de Engelsen.

Rooney speelde 119 keer voor de Three Lions en scoorde daarin 53 keer. "Ik was zeer vereerd toen de bondscoach me afgelopen week belde met de vraag of ik beschikbaar was voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden", zegt Rooney op zijn eigen website. "Maar na lang en hard nadenken heb ik besloten om mijn interlandcarrière stop te zetten. Ik heb overlegd met de bondscoach, Ronald Koeman, mijn familie en vrienden. Dit is mijn besluit."

Talenten

"Ik zal altijd een gepassioneerde Engeland-fan blijven, maar vind het ook heel vervelend dat ik nooit onderdeel uit heb kunnen maken van een succesvolle ploeg. Hopelijk kunnen de talenten van nu wel het hoogst haalbare presteren met Engeland."

Jongste doelpuntenmaker ooit

Rooney maakte in 2003 zijn debuut tegen Australië. Hij werd even later ook de jongste doelpuntenmaker van Engeland ooit. Met 119 interlands is Rooney geen recordinternational. Dat is keeper Peter Shilton met 125 interlands.

53 goals. 119 games. Forever a #ThreeLions legend.

Thank you, @WayneRooney. pic.twitter.com/j5iT6XHJKz

— England (@England) August 23, 2017