Willem II houdt NAC uit (en De Graafschap in) de eredivisie

Martijn Baars • 20:41, 22-05-2016 / Laatste Update: 18:58, 05-01-2024

Willem II heeft in Tilburg NAC van zich af gehouden en blijft dus in de eredivisie. In een spannende wedstrijd wonnen de Tilburgers met 3-1 van de aartsrivaal uit Breda, die daardoor ook volgend jaar in de eerste divisie moeten spelen. Door de overwinning van Willem II, is ook De Graafschap waarschijnlijk zeker van lijfsbehoud in de eredivisie.

Willem II kwam tegen NAC vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Freek Heerkens kopte de bal achter Jelle ten Rouwelaar. Willem II wist dat het moest scoren en winnen om de 2-1 nederlaag in Breda van donderdag goed te maken.

Goals-galore

De Bredase club leek in de 57e minuut op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Sjoerd Ars werd afgekeurd. Dat was het startsein voor veel goals in de tweede helft. Erik Falkenburg schoot in de 68e minuut Willem II naar een 2-0 voorsprong. Niet veel later leek hij de wedstrijd definitief te killen door ook de 3-0 te maken.

Bloedstollende slotfase

Meteen daarna deed NAC echter iets terug. Via Divine Naah kwam NAC op 3-1, maar wist het wel dat het nog minimaal één keer moest scoren. De slotfase was dan ook bloedstollend spannend, maar tot een goal, die NAC in de eredivisie zou brengen, kwamen de Bredanaars niet meer.

FC Twente

Als de FC Twente alsnog degradeert - daar is maandag een rechtszaak over - dan heeft De Graafschap veel geluk. Ondanks dat de Doetinchemse ploeg in de finale van de nacompetitie verloor van Go Ahead Eagles, mogen zij het plekje van FC Twente dan innemen.