Willem II neemt maatregelen na ongeregeldheden tijdens thuiswedstrijd tegen Feyenoord

Willem II neemt maatregelen na ongeregeldheden tijdens thuiswedstrijd tegen Feyenoord

admin • 23:22, 12-10-2016 / Laatste Update: 04:55, 08-01-2024

Willem II heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden die plaatsvonden bij Willem II tegen Feyenoord een aantal concrete maatregelen genomen. Tijdens die wedstrijd werd onder meer een Feyenoordsupporter van een tribune gegooid. Na afloop van de wedstrijd deelde Willem II al enkele stadionverboden uit, maar de club gaat nu ook investeren in meer en modernere apparatuur om gebeurtenissen op de tribunes beter te kunnen registreren. De kans op identificatie wordt dan groter.

Kinderen

Ook krijgen alle kinderen tot en met twaalf jaar bij de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op zaterdag 29 oktober gratis toegang. De kinderen die getuige geweest zijn van de rellen tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord komen eerder op die dag bijeen in het stadion.

Open brief

In een open brief aan de supporters van de Tilburgse club maakt directeur Berry van Gool de voornemens van Willem II bekend. Daarmee antwoordt hij op e-mails en brieven die de club naar aanleiding van de vechtpartij voor het kindervak ontving. De Tilburgse club had de fans gevraagd om hun bevindingen op papier te zetten.

Uit de brief blijkt dat Willem II er alles aan gelegen is om rellen in het stadion te voorkomen. „Ook uit gesprekken met supporters hebben we geconcludeerd dat er alles aan gedaan moet worden om dergelijke taferelen in de toekomst tegen te gaan”, aldus Van Gool.