WK-topscorer Klose ziet zijn record nog wel gebroken worden
i

AP

WK-topscorer Klose ziet zijn record nog wel gebroken worden

Martijn Baars • 18:10, 14-01-2018 / Laatste Update: 20:10, 12-12-2023

Miroslav Klose denkt dat hij ooit onttroond gaat worden als topscorer aller tijden van het WK voetbal. De Duitse spits maakte bij elkaar 16 doelpunten op de WK's van 2002, 2006, 2010 en 2014. 

Klose loste 4 jaar geleden tijdens het WK in Brazilië de Braziliaanse spits Ronaldo af als topschutter aller tijden. Hij deed dat uitgerekend tijdens de halve finale tegen het gastland, dat een historisch pak slaag kreeg van de 'Mannschaft' (7-1).

'Er zijn fantastische voetballers'

"Ik zie mezelf niet als een icoon, maar het is zeker iets heel bijzonders om 16 doelpunten te maken op een WK", zei Klose op de website van de FIFA. "Dat is iets waar je alleen maar van kan dromen. Maar ik had dat niet kunnen doen zonder de hulp van mijn teamgenoten. Ik denk dat mijn record op een bepaald moment zal worden verbroken, want er zijn fantastische voetballers. Maar goed, ik wacht het wel af. Ik zal in elk geval niet boos zijn op degene die het lukt, want ik hecht niet zo aan records."

Müller het dichtst bij

Van de nog actieve voetballers, staat Thomas Müller het dichtst bij Klose. De Duitse aanvaller heeft 10 keer gescoord op WK's. De 2 beste voetballers van de afgelopen 10 jaar zijn ver verwijderd van Klose. Lionel Messi maakte 'pas' 5 doelpunten op de mondiale eindronde, Cristiano Ronaldo slechts 3.