Wolfsberger-Feyenoord in 3 woorden: afgang, bedroevend, catastrofe
i

ANP

Wolfsberger-Feyenoord in 3 woorden: afgang, bedroevend, catastrofe

Martijn Baars • 23:50, 10-12-2020 / Laatste Update: 16:31, 08-01-2024

Man man man, wat een ontzettend droevige pot was Wolfsberger-Feyenoord donderdagavond. Het veld was dramatisch, wat het spel zo erg maakte om naar te kijken dat je na afloop je oogballen in chloor wil weken. Feyenoord MOEST winnen, maar toonde zich een bejaardenploeg zonder enige creativiteit.

Sterker nog: Wolfsberger, de NUMMER 7 van Oostenrijk, won met 1-0 in het ijskoude Klagenfurt. En klagen mochten alleen de toeschouwers voor de buis. De bal bij een ploeggenoot krijgen was een wonder en gebeurde dan ook maar zelden. Die 1-0 viel ook al zo typisch. Een raket de lucht in belandde zo in de zestienmeter van Feyenoord. Joveljic kon bij de 2e paal helemaal vrij het laatste tikje geven.

Bedroevend Feyenoord

Maar ook daarna en in de hele 2e helft leek het helemaal nergens op, van beide ploegen niet. Het was Europa League-onwaardig, maar Wolfsberger vond dat allemaal wel prima. Die ploeg zou namelijk met een punt al naar de volgende ronde van de EL gaan. Je verwacht dan dat Feyenoord vol gaat drukken om er nog IETS van te maken, maar nee hoor. Steven Berghuis kreeg een kwartier voor tijd de eerste KANS van de wedstrijd: hoog over. Dat zegt alles wel. Nog beter: dit schot van Nicolai Jörgensen dat een INWORP werd.

Niks te zoeken in Europa

Feyenoord ligt dus uit Europa en ziet alleen PSV en Ajax overwinteren. Misschien maar goed ook, want Feyenoord heeft het zelfs in de Eredivisie al moeilijk zat om goed te voetballen. In Europa heeft Feyenoord in deze vorm verder niks te zoeken. Niet alleen tegen Wolfsberger was het namelijk dramatisch, in de hele groepsfase was het bedroevend. Het mag een wonder heten dat dit Feyenoord nog 5 punten bij elkaar heeft gesprokkeld.