Wordt Setien toch ontslagen bij Barcelona? 'Geen idee of ik nog coach ben in de CL'
i

AP

Wordt Setien toch ontslagen bij Barcelona? 'Geen idee of ik nog coach ben in de CL'

Martijn Baars • 12:57, 17-07-2020 / Laatste Update: 20:47, 04-01-2024

Quique Setién weet niet of hij volgende maand nog op de bank zit als Barcelona het seizoen moet redden in de Champions League. "Of ik dan coach ben?", herhaalde hij na de blamerende nederlaag tegen Osasuna (1-2) een vraag van een verslaggever. "Ik hoop het, maar weet het niet. Ik heb daar geen controle over.”

Voorzitter Josep Bartomeu van Barcelona sprak vorige week nog zijn vertrouwen uit in de coach die in januari de ontslagen Ernesto Valverde mocht opvolgen. "Hij maakt het seizoen af en leidt ons in de Champions League”, zei de preses toen.

Wat is zo'n steunbetuiging waard?

Maar ook Setién weet niet wat zo’n steunbetuiging waard is nu de landstitel definitief vergeven is aan Real Madrid en het perspectief voor winst van de Champions League slecht is. "Ik zie steeds hetzelfde gebeuren”, analyseerde Setién. "We hebben moeite om bij het vijandelijke doel te komen en geven makkelijk doelpunten weg."

Veel punten verspeeld, nu wacht Napoli

Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong verspeelde Barcelona de afgelopen weken punten tegen Sevilla (0-0), Atlético Madrid (2-2) en Celta de Vigo (2-2). De Nederlander mocht tegen Osasuna in de slotfase invallen. Hij moet er op 8 augustus staan als Barcelona in eigen stadion Napoli ontvangt voor de return van de 8e finales in de Champions League. Het 1e duel eindigde in 1-1.

Zware kritiek van Messi

De boel staat sowieso op springen in Catalonië, want eerder haalde Lionel Messi al flink uit. "Als we zo tegen Napoli spelen, dan hebben we geen enkele kans”, zei hij. Messi was voor zijn doen opvallend kritisch na het beschamende verlies tegen Osasuna. "We zijn het hele seizoen al een zwakke ploeg", concludeerde de aanvoerder.