'WOW! Amsterdam Arena wil Braziliaans Maracanã overnemen'
i

Getty Images

'WOW! Amsterdam Arena wil Braziliaans Maracanã overnemen'

admin • 19:48, 12-01-2017 / Laatste Update: 11:54, 15-01-2024

Wow, een mogelijke 'transfer' in de stadionwereld. Dat is nog eens uniek! De Amsterdam Arena is een van de kandidaten om het beheer van het Maracanã in Rio de Janeiro over te nemen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De voetbalclub Flamengo heeft met de thuishaven van Ajax, het Britse sportmarketingbedrijf CSM en de Franse evenementenorganisator GL een plan ingediend bij de eigenaar van het stadion, de deelstaat Rio de Janeiro, om het iconische stadion onder de hoede te nemen. Het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht en de Amerikaanse stadionontwikkelaar AEG willen maar wat graag van het beheer af.

Partner

Eduardo Bandeira de Melo, voorzitter van Flamengo, wil graag het stadion overnemen en ging op zoek naar een stel betrouwbare partners. "De Amsterdam Arena is zo’n partner, zij hebben de kennis en ervaring van een van de beste stadions ter wereld."

Arena-directeur Henk Markerink liet weten ‘op dit moment geen behoefte te hebben om te reageren’ op de mogelijke betrokkenheid bij het Maracanã.

Besluit

De deelstaatregering van Rio de Janeiro neemt de komende weken een besluit over de toekomst van het Maracanã, dat sinds de Olympische Spelen ernstig is verwaarloosd. De huidige beheerder heeft in afwachting daarvan de handen van het stadion afgetrokken. Er is veel achterstallig onderhoud, er wordt niet meer schoongemaakt en beveiligd en is er geen elektriciteit meer. Eerder deze week werden diverse historische objecten uit het stadion gestolen.