WTF?! Feyenoord wint SICKE Klassieker met bizarre cijfers: 6-2

admin • 17:22, 27-01-2019 / Laatste Update: 08:09, 07-01-2024

De 186e Klassieker is een prooi geworden voor Feyenoord! Na 90 belachelijk lekkere minuten voetbal waren het de Rotterdammers die er op idiote wijze met de punten vandoor gingen: het werd maar liefst 6-2!

Wat zagen we een ZIEKE 1e helft. Schöne knalde de 1-0 binnen uit een heerlijke vrije trap, Toornstra maakte de 1-1 door de benen van Onana. Berghuis met de 2-1 na slecht verdedigen van Ajax, Ziyech 2 minuten later alweer met de 2-2 en Van Persie vlak voor rust met de 3-2. Er gebeurde bizar veel in de 1e 45 minuten van de partij, het complete overzicht check je hierrrrrrr.

Opvallende namen in de basis-11: geen Jørgensen bij Feyenoord, Magallán in de basis bij Ajax. Voor de rest de usual suspects. Na die 1e helft, waarvoor we woorden tekort komen, verwachtten we natuurlijk net zo veel spektakel in de 2e. Het was dus ook niet echt verrassend dat 10 minuten na de aftrap de bal alweer voor de 6e keer in het net lag.

Na een puntgaaf balletje van Berghuis tekende Van Persie voor z'n 2e van de middag. Ajax moest ingrijpen en dus werden Magallán en een pisnijdige Van de Beek naar de kant gehaald, vervangers Sinkgraven en Neres moesten de Amsterdammers weer wat nieuwe energie geven. De statistieken waren trouwens sowieso al in het nadeel van Ajax: nog nooit won het een Klassieker die ze bij rust achter stond.

Tekst gaat verder onder foto!

Nieuwe energie

Ajax móest meer druk zetten en dat leverde wel weer lekker wat nieuwe energie op, al zorgde dat ook voor meer ruimte voor Feyenoord. Zo schoot Berghuis voorlangs en was Feyenoord uit wat counters dichtbij doelpunten, ondertussen had Ziyech de bal keihard op de paal gepegeld. De tijd tikte voort en eigenlijk kwam Feyenoord niet in de problemen. Sterker nog: de Rotterdammers kregen steeds meer kansen. Jørgensen kwam ondertussen in de ploeg voor Van Persie.

Sublieme Toornstra blinkt uit

Een geïrriteerd Ajax kwam gewoon niet meer tot een fatsoenlijke aanval en de zoveelste counter was dan opnieuw raak voor Feyenoord. Tonny Vilhena maakte z'n 1e doelpuntje in de Klassieker, een intikkertje na een assist van uitblinker Toornstra die vandaag van onschatbare waarde was voor de thuisploeg. Ondanks de zeikregen in de Kuip, verdween die lach niet meer van het gezicht van het Legioen. Feyenoord was in de 2e helft heer en meester in de Klassieker en invaller Ayoub, die nét in het veld stond, maakte de vernedering voor Ajax helemaal compleet: 6-2. "Tien! Tien! Tien! Tien!'', aldus de Feyenoord-fans.