WTF is er bij Genoa aan de hand? Schöne door eigenwijze td tot de winterstop niet in actie
i

BSR Agency

WTF is er bij Genoa aan de hand? Schöne door eigenwijze td tot de winterstop niet in actie

admin • 22:25, 07-10-2020 / Laatste Update: 00:20, 05-01-2024

Het is hommeles bij Genoa en dat heeft allemaal te maken met Lasse Schöne. De Deense middenvelder is namelijk NIET ingeschreven voor de competitie en daar is de trainer woest over. Schöne mag nu tot en met de winterstop geen wedstrijden meer spelen.

Dat meldt Voetbal International. De afgelopen transferperiode zou er interesse van onder meer Fiorentina en FC Kopenhagen zijn geweest, maar volgens Schöne's zaakwaarnemer Revien Kanhai had de algemeen directeur van Genoa gewoon een basisplaats voor de ex-Ajacied in gedachten. Daar dacht de nieuwe technisch directeur echter anders over...

Ruzie

En daar is het ruziën begonnen. De nieuwe td zou 'eigen' spelers hebben binnengehaald voor dezelfde positie, maar Schöne gaf aan de strijd aan te willen gaan en te knokken voor zijn plek. De Genoa-directie had hier mee ingestemd, maar plots was daar dinsdagvond een akelige verrassing.

Andere belangen

"We hoorden gisteravond laat opeens dat de technisch directeur hem niet op de spelerslijst van de Serie A heeft geplaatst", vertelt Kanhai aan VI. "Lasse heeft daarna nog contact gehad met de trainers, en die willen hem er graag bij hebben, maar de technisch directeur wil dat niet, gaven ze aan. Die is net nieuw en heeft diverse middenvelders uit zijn eigen netwerk meegenomen. Waarschijnlijk heeft hij dus andere belangen. En daarbij is hij bang voor de sterke invloed die Lasse heeft binnen de selectie."

Ajax

Aangezien de 50-voudig Deens international nog een 1-jarig contract heeft, kan hij voorlopig dus alleen nog maar trainen bij Genoa. Best triest, want in de transferperiode had er naar een oplossing kunnen worden gezocht. Zo zou er zelfs contact zijn geweest met Ajax over een terugkeer, maar de Amsterdammers besloten voor Davy Klaassen te gaan.