WTF! Schalke-fans tonen schandalig spandoek tegen Dortmund

admin • 13:00, 10-12-2018 / Laatste Update: 19:51, 07-01-2024

Schalke-fans hebben zich de woede van heel Duitsland op de hals gehaald. Tijdens de beladen Kohlenpott-derby met Borussia Dortmund (1-2) toonden zij een spandoek waarop om vrijspraak werd gevraagd voor de man die een aanslag pleegde op de spelersbus van Dortmund.

Weet je het nog? Op 11 april 2017 werd er een aanslag gepleegd op de spelersbus van Borussia Dortmund. Ene Sergey W. plaatste 3 bommen langs de route die de bus zou rijden voor het Champions League-duel met AS Monaco. Er vielen geen doden, maar verdediger Marc Bartra raakte wel gewond en een motoragent die de bus begeleidde liep gehoorschade op.

28-voudige poging tot moord

Pas een week later werd W. opgepakt. Hij zei dat hij de aandelen van de club wilde laten kelderen, omdat hij zo geld kon verdienen. Daarnaast zou het nooit zijn bedoeling zijn geweest om mensen te doden, liet hij weten. De aanklager geloofde dit niet en eiste een levenslange gevangenisstraf wegens een 28-voudige poging tot moord (zoveel mensen zaten er in de spelersbus).

Misselijk spandoek

2 weken geleden deed de rechter eindelijk uitspraak en W. gaat voor 14 jaar de cel in. Een harde kern van aartsrivaal Schalke vindt dit belachelijk en schreef het volgende op een spandoek: 'Dood aan BVB! Vrijheid voor Sergej W'.

Schalke heeft aangekondigd actie te gaan ondernemen tegen de maker(s) van het doek, schrijft Bild.