Youth League: Ajax vernedert leeftijdsgenoten van AEK met blunderende keeper in hoofdrol (video)

Pro Shots / Joep Leenen

admin • 18:11, 19-09-2018 / Laatste Update: 04:27, 08-01-2024

Ajax onder 19 heeft alvast laten zien hoe het moet tegen het Griekse AEK Athene. De jeugdafdeling van de Amsterdamse club wint in de Youth League met zeer overtuigende cijfers: 6-0. Dat de score zo hoog uitvalt, heeft ook een beetje te maken met de Griekse doelman.

Sterk begin

Op Sportpark De Toekomst had Ajax binnen een halfuur het verschil al gemaakt. Na 6 minuten was het al raak via de Duitser Nicolas Kühn. Voor rust maakten Ché Nunnely en Victor Jensen aan alle spanning al een einde. Vooral de 2-0 van  de 19-jarige Nunnely mocht er zijn.

BOOOOM! 🚀#AjaxO19 #UYL #ajaaek pic.twitter.com/XOyCdsCm5h

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 19, 2018

Keepertje, wat doe je nu?!

Maar het echte spektakel moest dan nog komen. De 4-0 van invaller Sontje Hansen was nog redelijk 'normaal', maar toen de 5-0 werd gemaakt kon het grote lachen beginnen. Wat deze Griekse keeper precies in gedachten had, weten wij ook niet maar hij was het spoor even bijster.

Sergino Dest ➡️ foutje bedankt! ✌️#AjaxO19 #UYL #ajaaek pic.twitter.com/djqo0StGSA

Van kwaad tot erger en een record

Als het allemaal nog niet erger kon voor deze arme jongen, veroorzaakte hij ook nog een penalty vlak voor tijd waar de 6-0 uit werd gescoord. De regie had het moment niet helemaal goed vastgelegd, maar probeer je in te denken dat de keeper de bal in zijn handen heeft en dat er 5 seconden later gefloten wordt voor een pingel.

In die 5 seconden laat je de bal vallen, geef je hem weg aan de tegenstander en haal je hem neer. Dan ben je een hele grote. De 6-0 wordt overigens gemaakt door de 15-jarige Naci Ünüvar. Hij is daarmee de jongste doelpuntenmaker in de Youth League ooit.