Zaakwaarnemer Dost slaat terug: 'Bizar dat Sporting de topscorer besmeurt'
i

Getty Images

Zaakwaarnemer Dost slaat terug: 'Bizar dat Sporting de topscorer besmeurt'

admin • 22:42, 20-08-2019 / Laatste Update: 10:59, 05-01-2024

Tussen Sporting Clube de Portugal en Bas Dost komt het nooit meer goed. Na het statement van de club heeft het kamp-Dost nu hard teruggeslagen. In een verklaring hekelt zaakwaarnemer Gunther Neuhaus de houding van Sporting. ,,Het is bizar dat Sporting zijn speler Bas Dost, de topscorer van de laatste 3 seizoenen, in een statement publiekelijk besmeurt.”

Sporting vuurde dinsdag op de website een aantal lelijke woorden af op Dost. Volgens de directie van de Portugese topclub liet de voormalig Oranje-international in het voorjaar weten dat hij deze zomer wilde vertrekken. Dat bestrijden Neuhaus en Dost niet, maar de zaken liggen volgens kamp-Dost genuanceerder. ,,De club heeft ons in juli laten weten dat Dost verkocht móet worden, omdat Sporting zijn salaris niet meer kon betalen. Er was domweg geen plek meer voor Bas. Hij zou niet meer spelen en moest weg.”

Geen extra eisen

Als gevolg van die mededeling leek een transfer van Dost naar Eintracht Frankfurt de voorbije week in kannen en kruiken. Totdat Dost, aldus Sporting, met ‘aanvullende eisen’ zou zijn gekomen waarmee de deal van 8 miljoen euro moest worden beklonken. Onzin, volgens Neuhaus. ,,De claim van de club dat de speler of wij als bureau op het laatste moment met extra eisen zouden zijn gekomen, klopt absoluut niet.”

Afscheid in stijl

Neuhaus en Dost zijn ‘geïrriteerd’ door de ‘vijandige’ houding van Sporting. ,,Zeker als je weet wat Bas allemaal voor deze club heeft gedaan‘’, schrijft Neuhaus. ,,In 2018, na de gewelddadige hooliganaanval in Alcochete, wees hij aanzienlijk lucratievere aanbiedingen van andere topclubs af en vernieuwde hij op verzoek van de directie van Sporting zijn contract. Nu hoopte hij op een afscheid in stijl...”