Zieke Bologna-coach Sinisa Mihajlovic: 'Word doodmoe van het huilen'
i

BSR

Zieke Bologna-coach Sinisa Mihajlovic: 'Word doodmoe van het huilen'

Trevor Wagener • 20:40, 29-11-2019 / Laatste Update: 19:27, 04-01-2024

De 50-jarige Sinisa Mihajlovic heeft het zwaar, en terecht. De trainer van Serie A-club Bologna voert een harde strijd tegen kanker. De coach gaf voor het eerst in 4 maanden een persconferentie in het ziekenhuis waar hij wordt behandeld. De hele spelersgroep was aanwezig.

"Ik ben doodmoe van het huilen", vertelde de Serviër. Op 13 juli maakte Mihajlovic bekend dat hij leukemie heeft. Sindsdien bleef het stil rond de coach van Bologna, maar nu had hij de pers uitgenodigd in het Sant Orsola-ziekenhuis, waar hij wordt behandeld.

Speciale gelegenheid

Hij had zich zelfs speciaal gekleed in het rood en blauw, de clubkleuren van Bologna. Net voor hij wilde beginnen met zijn praatje, werd hij verrast door zijn spelers, die een voor een het zaaltje binnenkwamen om hem te steunen. In tranen verwelkomde hij hen, maar wel met een kwinkslag."Alles zullen ze eraan doen om toch maar niet te moeten trainen."

Een emotionele Mihajlovic vertelde daarna verder. "Het was de voorbije 4 maanden zwaar. Wie deze ziekte aan den lijve heeft ondervonden, beseft hoe moeilijk die strijd is. Ik wil heel het medische team bedanken, zonder hun hulp zou ik dit gevecht niet kunnen winnen."

Dankbaar

Mihajlovic had veel lovende woorden over voor de medici en iedere Bologna-betrokkene. "Ik heb ontdekt dat er veel fantastische mensen rondlopen in deze wereld. Bedankt iedereen, vooral de Bologna-fans. Zij behandelen mij als hun eigen zoon. Misschien vergeet ik mensen te bedanken. Dat komt omdat ik doodmoe ben van al dat huilen."

De spelers en fans van Bologna dragen hun zieke coach op handen. "Ik voel mij geen held. Ik ben nog altijd bang. 4 maanden in een ziekenhuiskamer moeten doorbrengen zonder een luchtje te kunnen scheppen, dat doet je iets. Maar om deze ziekte te overwinnen, moet je moed hebben. Ik hoop hieruit te komen als een betere man. In mijn vorige leven was geduld niet mijn sterkste punt. Vandaag de dag is geduld iets wat ik moet koesteren. Ik geniet van elke minuut."

Nerveus

Bologna staat momenteel 15e in der Serie A. "Ik had er meer van verwacht", ging de zieke coach verder. "In sommige wedstrijden was ik ontgoocheld over de houding van de spelers. Vanaf nu moeten ze zich voor 200 procent geven. Dat is ook beter voor mijn verstandhouding met de verpleegsters hier. Soms durfden ze de kamer niet binnenkomen omdat ik te nerveus was als ik naar een wedstrijd keek."