Zielig! Rio Ferdinand in tranen tijdens gesprek over overleden vrouw (video)
i

Screenshot

Zielig! Rio Ferdinand in tranen tijdens gesprek over overleden vrouw (video)

admin • 23:15, 28-03-2017 / Laatste Update: 18:43, 08-01-2024

In mei is het twee jaar geleden, maar voor Rio Ferdinand (38) voelt het alsof het gisteren was. In een documentaire die dinsdagavond wordt uitgezonden op de BBC, vertelt de voormalige Manchester United-voetballer heel open over de dood van zijn vrouw Rebecca (34). Zij stierf in 2015 aan borstkanker, waardoor hij alleen achterbleef met hun drie kleine kinderen.

"Het ergste is dat ik geen antwoorden heb voor hen", vertelt hij snikkend in een pakkende trailer voor het programma, die in 16 uur tijd al meer dan 13 miljoen keer bekeken werd.

'Ongelofelijke relatie'

Rio en Rebecca - een accountant en fitnesscoach - waren lang samen. Ze leerden elkaar kennen op het einde van de jaren negentig toen hij bij West Ham United speelde en gaven elkaar het jawoord in 2009 op de Caraïben. "We hadden een ongelofelijke relatie, ze was het licht van mijn leven", vertelt hij tijdens de reportage.

Borstkanker

In 2014 kreeg Rebecca te horen dat ze borstkanker had, maar de behandeling sloeg aan en ze werd later dat jaar kankervrij verklaard. Tot een scan begin 2015 aan het licht bracht dat de kanker terug was. En hij had zich intussen verspreid. Ze stierf amper vijf weken later, op 1 mei. "Ze probeerde er op het einde nog met me over te praten, maar ik wilde het niet. Ik kon het gewoon niet", aldus Rio.

Omgaan met verlies

In de documentaire volgt de BBC hem onder meer als hij lotgenoten en therapeuten ontmoet. Met als doel een manier te vinden om met het verlies om te gaan. Want alleen ging het niet.

Zorgen om de kinderen

"Het is moeilijk om er opeens alleen voor te staan", vertelt hij emotioneel over zijn leven als weduwnaar met zijn kinderen Lorenz (11), Tate (9) en Tia (5). "Dit is een van de weinige dingen waar we samen door moeten en waarbij ik niet alle antwoorden voor hen heb. En dat is angstaanjagend. Ze zeggen er niet veel over uit zichzelf en dat maakt het extra moeilijk. Ik maak me zo veel zorgen om hen, zeker over de jongens want ik krijg niets uit hen. Je vraagt je de hele tijd af: Wat denken ze? Maken ze zich zorgen? Zijn ze oké? Zijn ze ongelukkig? Maar tegelijk wil ik hen niet afschrikken met mijn zorgen."

Trailer

Op het einde van de trailer breekt de voormalige voetballer. "Ik wil dat dit zo goed mogelijk afloopt voor hen en de enige manier om dat te bereiken is door hulp te vragen", snikt hij.